Kulinarnie- FASZEROWANE POMIDORY.

niedziela, 26 sierpnia 2012


Co powiecie na coś kulinarnego? Coś nowego?
Dziś gotuje dla Was Marysia :). Coś nowego oprócz stylizacji, aby wszystko jakoś urozmaicić. Nie jestem dobra w pisaniu przepisów, więc chętnie posłucham Waszej opinii co do moich tekstów.



Czas przygotowania: 25minut

Składniki (dla 4 osób):
-tuńczyk (puszka, ponad 80g)
-ser feta (1/4 270g)
-oliwki bez pestek (garść)
-15 dag startego sera
-przyprawa typu "Kucharek"
-zioła prowansalskie
Ewentualnie:
-kabaczki
-kolendra


Wykonanie:
Pokroić cebule i paprykę w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać przyprawę. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Wykroić środek z pomidorów. W misce przygotować farsz- tuńczyk, posiekane oliwki, ser feta, cebule, paprykę, z 1-go pomidora środek. Nafaszerować pomidory. Włożyć do pierkarnika na 15 minut. Wyłożyć na talerz. Smacznego!

RADA:
Środki z pomidorów można użyć do następnej kolacji- leczo :D.


32 komentarze:

  1. kiedys uwielbialam pomidory, niestety teraz mnie uczulaja :/

    pozdrawiam

    kawkas.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. przepis ciekawy, co prawda nie lubie oliwek, ale danie wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi sie ten przepis : samo zdrowie w dodatku wszystko to co lubię !! :) zapraszam do looknircia na moje przygody w kuchni ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. mm wygląda smakowicie ;)

    Obserwujemy? ;*

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam kiedyś takie pomidorki ;) Pyyszne są ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Aaa to wygląda pysznie:) Może wypróbuję ten przepis, chodzi za mną od kilka dni danie tego typu:)

    OdpowiedzUsuń
  7. smakowicie wygląda ;)

    Zostałaś otagowana ;)

    http://aieaa.blogspot.com/2012/08/tag.html

    Mam nadzieję , że weźmiesz udział w tej 'zabawie' ;3
    Zasady proste : piszesz przez kogo zostałaś otagowana, odpowiadasz na pytania zadane przez osobe która Cię otagowała ( mnie ) i tagujesz 10 osób i zadajesz im również 10 pytań ;)
    Zobacz u mnie na blogu ;]

    pozdrawiam, Aieaa. ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Odrzuce tylko kucharka (toż to okropna chemia!) i oliwki (nie lubię) i danie jak najbardziej dla mnie:) Smakowicie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie wrzucam zawsze kucharka, napisałam :przyprawa TYPU Kucharek. Nie wszystkim się chce samemu kroić itd warzyw, dodawać różnych przypraw, dojdzie Ci do tego pond 15 minut roboty, jak kto woli.

      Usuń
  9. love this! the stuffed tomato looks delicious!
    would you like to follow each other?
    A
    xx
    http://epiquemoi.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. mniaam :D! chyba sobie zrobię dziś :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetny przepis! Wygląda super! :) Bardzo pomysłowe i ciekawie wygląda na talerzu. Bardzo podoba mi się Twój blog. Pozdrawiam cieplutko.

    aretedumal.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  12. kocham gotowac i napewno to przetestuje :)
    masz bardzo ciekawy blog :)
    możemy obserwowac jesli chcesz ?:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Gdzie trafię, tam jedzenie! I ja mam nie jeść tak dużo? No nie! ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wybacz :*. Mam nadzieję, że takie "pyszne" posty u mnie częściej nie będą dla Ciebie przeszkodą ;p.

      Usuń
  14. jadłam już coś podobnego :) ale twojego przepisu z przyjemnością spróbuję.:)
    Obserwuję i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. pyszności!:) warszawa nie jest zbyt urokliwa w dzień. ale co kto lubi ;p

    OdpowiedzUsuń
  16. Pysznie wygląda ! :)
    Świetny blog ! :) Obserwuję.:)

    OdpowiedzUsuń
  17. dość łatwy przepis, zapraszam do mnie dariabalcer.blogspot.com ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. mmmm, wygląda apetycznie! zapraszam serdecznie! http://boodyandmind.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia